KOLOZSVÁR MÁS SZÖGBŐL

A 100 KILOMÉTERES KIHÍVÁS – JÁRT ÉS JÁRATLAN ÖSVÉNYEKEN

AZ ÉLMÉNY

Láttál már napfelkeltét a Feleki-tetőről? Csodáltad már a Lomb-tetőn a naplementét? Akár a Hója erdőben ér az éjszaka, akár a perzselő nap elől menekülsz a Bükkbe, felejthetetlen élményben lesz részed: az őseink lábnyomaiban járhatsz olyan utakon, amelyeken nap mint nap végigmentek a múltban, közben pedig értékes információkkal gazdagodhatsz a környékről.

Az útvonal összeköti Kolozsvár környezetének kultúráit és hagyományait: Kalotaszeget a Mezőséggel, Györgyfalvát a Kajántóval, és keretet teremt a találkozásra és az együttműködésre a természetjáráson keresztül. Célja összekapcsolni a természeti és a kulturális értékeket, így a természetjárók megismerkedhetnek a történelemmel, a hagyománnyal és a környezetvédelemmel. Az erdei utak és ösvények régóta léteznek, a rendszeres használat híján azonban folyamatosan takarítani, jelölni kell ezeket, karban tartani és felújítani.

AZ INSTANT TÚRÁK

nagy népszerűségnek örvendenek külföldön. A folyamatosan kijelölt útvonalakat bárki végigjárhatja, csoportban vagy egyénileg. A túra teljesítése rekordidő alatt a sportolók körében elismert teljesítménynek számít.
principala

A PROJEKTRŐL

CÉLUNK

A 100 kilométeres pálya kijelölésével az, hogy a kolozsvári lakosoknak és a Kolozsvárra érkező turistáknak alternatív kikapcsolódási lehetőséget biztosítson, és amely a mozgás mellett a környék kulturális és természeti értékeit is megmutatja.

A pályát állandó jelzéssel jelöljük ki, hogy az év bármelyik időszakában járható legyen, azonban kizárólag biciklivel, gyalog vagy lóháton. 

FEDEZD FEL A METROPOLISZ KÖZVETLEN KÖRNYEZETÉT!

Kolozsvár környékén számtalan felfedezésre váró, járatlan, lenyűgöző természeti látványosság van! Ha valaki a természetben mozogna, nem kell átvágnia a városon egy erdei séta miatt: várjuk a túraútvonalra, amely olyan helyeken visz, ahol kevesen jártak. A kör célja, hogy bámulatos tájakat tárjon eléd, miközben a turista hasznos információkkal gazdagodik a környékről.

A SZERVEZŐK

A Rupicapra Hegyi Sportok Egyesülete olyan emberek kezdeményezésére jött létre, akiknek a természetjárás már-már életmód. A 2014-ben alapított egyesület célja a természet iránti szeretetét és tiszteletét népszerűsíteni, tagjai aktív sportolók, akik együtt szerveznek és vesznek részt számos sporteseményben, valamint társadalmi célú megmozdulásokba és projektekbe kapcsolódnak be.

117 km

2500 m+

9 belépőpont

ÚTVONALTÉRKÉP

GALÉRIA

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY A PÁLYÁN

HALCYON FĂGET WINTER TRAIL

2023. február 4., Kolozsvár (Wonderland)

PARTNEREK

MÉDIA

A Kolozsvári Rádió Útinapló c. adásában Keresztes Sarolta, a projekt kommunikációsa számol be a Kolozsvár Kör 100-ról.

ELÉRHETŐSÉG

RUPICAPRA HEGYI SPORTOK EGYESÜLETE

Kolozsvár, Nicolae Teclu u. 40. sz.

TELEFON

+40 722 365 349

E-MAIL

csmrupicapra@gmail.com

FACEBOOK

CC100KK

RÓLUNK

A projektet a Rupicapra Hegyi Sportok Egyesülete bonyolítja. Az egyesület tagjai aktív sportolók, természetjárók, célja pedig a természetben zajló sportok megkedveltetése.   Tovább az egyesület honlapjára

A projektet Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa támogatta.