szászfenes-szelicse

Távolság: 13 km

Szászfenes községben a kiindulópont a Kis-Szamos partján található, az Aquapark közelében.

Dél felé haladunk a Sportului utcán, majd a Tudor Vladimirescu utcán, a Balastierei utcán, a polgármesteri hivatal előtti körforgalomig. Innen az Eroilor utcán folytatjuk utunkat, amelyet nemrég felújított járdával és kerékpárúttal bővítettek ki. Az utca vége előtt befordulunk a Fagului utcába. Az utca végi elágazáson jobbra térünk, amely felfelé kayarodik a domb irányába. Haladunk egyenesen, és miután elhagytuk a házakat, jobbra tartunk, és felkapaszkodunk a dombra. Az erdőhöz érve az erdő szélével párhuzamos úton haladunk tovább. Amikor az út ereszkedni kezd, az úttól jobbra egy tisztást látunk. A tisztásra belépve az erdő jobb szélén találunk egy utat, amely déli irányban emelkedik a Urușagului gerinc felé.

Amint elérjük a part mentén futó utat, balra fordulunk. Az út az erdőben kanyarog, mi a lehető legközelebb a legmagasabb gerincvonalhoz a szintvonalon haladunk tovább. Keresztezünk néhány bejáratot, keresztező utakat, amelyek szinte merőlegesen futnak rá a gerincre. Ezek látványos helyek, helyenként bükk- és fenyőerdővel.

A Coasta Urșilor felé vesszük az irányt. Az út a La Monument nevű kilátóhoz vezet, amely az erdőn kívül, egy sziklán található. A CC100KK ösvény nem megy egészen az emlékműig, hanem jobbra fordul, és a gerincvonalon maradva dél felé tart.

A szintg0rbén haladva, vigyázva, hogy ne tévedjünk a jobbra vagy balra lejtő utakra, kiérünk a völgybe, ahol Tăuți falu található. Itt véget ér az erdő, és Sălicea falu felé kell vennünk az irányt. Két vagy több lehetőség van: kanyargós vagy egyenes út. Addig kell másznunk, amíg meglátjuk az első épületet Săliceában. A csúcsra érve láthatjuk a Magura csúcsot, a környék legmagasabb pontját. Tanyákat és legelőket találunk, illetve balra egy lovasközpontot. A falu felé vezető úton haladunk, balra tartva. A bokrokon keresztül leereszkedünk a Függetlenség utcába, amely Sălicea falu fontos utcája.

Balra fordulva és egyenesen haladva az út végén találkozunk a Fő utcával. Itt ér véget az ösvényszakasz.